Nieuws Santarun Waddinxveen

11-03-2019     Artikel in Hart van Holland Waddinxveen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24-12-2019    Artikel in Hart van Holland Waddinxveen

6-12-2019      Pakken aanwezig bij verkooppunten

Vanaf vandaag (6-12) kunt u pakken aanschaffen/ophalen bij onze verkooppunten (Shell Boonstoppel en de Kroon)

2-12-219        G-tennis clinic tijdens SantaRun 2019

Tijdens de SantaRun 2019 is er een G-tennis clinic. De clinic wordt verzorgd door tennisleraar Frank van de Berg.
Het verder opzetten van G-tennis bij de tennis vereniging Waddinxveen is dit jaar een van de goede doelen van SantaRun 2019.
Plaats van de clinic: gymzaal bij het Coenecoop College
Aanvang clinic: 14.15h
Slot clinic: 15.30h

28-12-2018     Artikel in Hart van Holland Waddinxveen

Honderden Santa’s in centrum

vr 28 dec 2018, 12:05    •   48 keer gelezen

Waddinxveen – Met een rondje door Waddinxveen van drie kilometer, die lopend of joggend werd afgelegd, haalden circa 500 Waddinxveners (een record aantal deelnemers) geld op voor het goede doel. De deelnemers deden verkleed als kerstman mee aan de Santa Run, die op zaterdag 22 december plaatsvond.

Door David Zandbergen

“Het is de gein dat je hier met al deze mensen bent, en dan óók nog geld voor goede doelen in Waddinxveen ophaalt”, vertelt deelnemer Aad Glasbeek terwijl hij nog met de eerste kilometer bezig is. Aan zijn hand loopt kleindochter Suus Doeswijk (4 jaar), eveneens uitgedost als kerstman/vrouw. Ze loopt tussen opa en oma in. “Als ze te moe wordt, tillen we haar wel op”, zegt Glasbeek. “Maar dit lukt haar wel”, verzekert oma Doeswijk.

De meeste deelnemers hadden zich samen met familie en vrienden opgegeven voor de run. Vooraan, bij de start staan zeven jongens, allemaal uit hetzelfde voetbalteam van Be Fair en allemaal verkleed. “We doen mee omdat het gewoon gezellig is om dit met elkaar te doen”, vertelt Levi Vermeij (11). De Santa Run is in principe geen race, maar de jongens doen toch liever niet voor elkaar onder. Teamgenoot Thijs Boonstoppel (11) wil graag van zijn vrienden winnen: “Als de finish in zicht is, ga ik keihard rennen.”

Het was de zesde editie van de Waddinxveense Santa Run. Het door de deelnemers opgebrachte geld gaat naar drie Waddinxveense goede doelen: een seniorenreis, de voedselbank en scouting Klimop. In totaal werd er zeker 10.000 euro opgehaald (volgens een eerste tussenstand van de organisatie).

Organisators Wim Spijkervet en Koos Prins zien de aandacht voor het evenement groeien. Spijkervet: “Het is in ieder geval drukker dan vorig jaar.” Prins: “We proberen er ieder jaar wel weer een feestje van te maken, en dat lukt aardig.”

De finish van de ronde lag bij het Coenecoop College. Daar aangekomen konden de deelnemers uithijgen en tot rust komen bij verschillende optredens. Maar niet voordat zij bij de deur van wethouder Gezina Atzema een medaille kregen als beloning voor hun inspanningen.

 

29-11-2018     Studio Da Danza treedt op bij Santa Run

Studio Da Danza zal zorgen voor een vrolijke start van de Santa Run, samen met Waddinxveense zanger Irvine op het Gouweplein. Met z;n allen op een gezellige swingende manier warm worden, dat is natuurlijk hartstikke leuk. Eenmaal in het Coenecoop College aangekomen, zal Studio Da Danza de beweging nog even voortzetten maar dan op het podium. Met dansende kerstlichtjes die de allerkleinste danseresjes mee zullen brengen, lekker opzwepende beats van de groepen dance-mix en heerlijke energie van de talentklassen. Oftewel, door Da Danza zal er veel gezelligheid worden gebracht voor en door jong en oud(er). Vanuit de theaterafdeling zal er natuurlijk ook worden gezongen want dans en zang wordt graag gecombineerd door Da Danza. Samen met Toos en de Popschool zal Studio Da Danza zorgen voor een heerlijk afwisselend programma vol met muziek, dans en zang.
www.studiodadanza.nl.     Volg Studio Da Danza op Facebook & Instagram

28-11-2018     Santa Run op Nu.nl

Zie:     https://www.nu.nl/uit-achtergrond/5599190/santa-runs-zwetend-in-kerstmanpak-hollen-goede-doel.html

24-10-2018     George Baker bij Santa Run 2018

Heb je na de run nog voldoende energie over? Dan ben je van harte uitgenodigd op de after-party van de Santa Run 2018. Want de organisatie heeft hiervoor niet de minste artiest kunnen boeken. Dankzij Lidl Nederland BV zal George Baker een optreden verzorgen. Wie kent hem niet als inwoner van Waddinxveen maar ook van al zijn muzikale hits die bij jong en oud bekendheid genieten. Dus…..alle ingrediënten aanwezig voor een spetterende after-party èn de toegang is gratis!

15-9-2018       Irvine ook in 2018 aanwezig

Ook dit jaar verzorgt Feestartiest  Irvine het muzikale begin van de Santa Run. Met zijn opzwepende muziek en zijn “energie voor 10” is hij dè juiste persoon om deelnemers en toeschouwers op het plein voor het Cultuurhuys de Kroon te activeren.. Na het ongetwijfeld spetterende muziekoptreden zal Wethouder Atzema het officiële startschot van de “run”geven

1-9-2018        5 service clubs in Waddinxveen slaan handen ineen

Santa Run 2018 is een gezamenlijk initiatief van de serviceclubs in Waddinxveen. Lions Waddinxveen-Boskoop, Lions Waddinxveen Tsuytende, Ronde tafel, Rotaryclub Waddinxveen en Innerwheel Waddinxveen

1-03-2018      Rotary steunt opnieuw lokale doelen

Erik van Kregten (oud voorzitter van Rotaryclub Waddinxveen), heeft donderdag 1 maart jl. Namens de Rotaryclub Waddinxveen financiële giften aangeboden aan een aantal plaatselijke organisaties. Dit betrof de opbrengst van de Rotary Santa Run 2017.

De Santa Run was sportief en financieel gezien een groot succes. Ongeveer 350 deelnemers, allen gekleed in een rood kerstmannenpak, legden het ongeveer 3 kilometer lange parcours af voor 3 goede doelen. De deelnemers waren zeer enthousiast en sommigen wilden zich al weer direct inschrijven voor de Santa Run 2018. De netto opbrengst in 2017 was € 10.000,-.

Vertegenwoordigers goede doelen en links Erik van Kregten (oud voorzitter Rotaryclub)

Care for Family, Palet Welzijn en de combinatie atletiekvereniging Antilope, voetbalclub Be Fair en hockeyclub Waddinxveen kregen respectievelijk : € 3000,2500 en 4500 euro. Dit geld moet besteed worden aan een specifiek project binnen hun organisatie ten behoeve van een ideëel doel. Een van de doelen van een Rotaryclub is om zich in te zetten voor ideële doelen in hun directe omgeving. Veelal gebeurt dit door het organiseren van een evenement.

Na het overhandigen van de cheques benadrukte Erik dat dit alles niet mogelijk zou zijn geweest zonder de enthousiaste inzet van bedrijven, leerlingen van scholen, leden van verenigingen en “last” maar zeker not least” de sponsoring door de winkeliersvereniging en een groot aantal bedrijven. Hij sprak dan ook de hoop uit dat de Rotaryclub ook in 2018 weer een beroep op hen mag doen om er samen een nog mooier evenement van te maken.

15-01-2018   5e Santa Run sportief en financieel succes

Op zaterdag 16 december 2017 was het weer zo ver: de jaarlijkse Rotary Santa Run. Dit was al de vijfde keer dat deze loop door ons georganiseerd werd. Nadat de deelnemers opgewarmd waren door een enthousiast en stimulerend optreden van feestartiest Irvine vertrokken ruim 350, zeer enthousiaste deelnemers, allen gekleed in een kerstmannenpak vanaf het geheel rood gekleurde Gouweplein.

Het evenement was ook dit jaar sportief en financieel gezien een groot succes. De deelnemers waren zeer enthousiast en sommigen wilden zich al inschrijven voor december 2018. In totaal werd € 10.000,- opgehaald voor de goede doelen: Care for Family, Stichting Palet Welzijn Waddinxveen en Gehandicapten Sport Waddinxveen.

Kijk voor foto’s op:

http://www.rotarysantarunwaddinxveen.nl/foto-en-film/foto-en-film-2017/

of https://www.rotary.nl/waddinxveen/SantaRun/SantaRun-2017/

 

1-11-2017    Vijfde Santa Run Waddinxveen

Op 16 december 2017 organiseert Rotary Club Waddinxveen voor de vijfde keer de Santa Run. Het kerstgevoel, het goede doel en een geweldige dag met familie, vrienden en kennissen gaan hiermee hand in hand. Op deze dag zullen de straten in Waddinxveen, in navolging van steden als Milaan, London, Sydney en inmiddels tientallen steden en dorpen in Nederland weer rood kleuren.

De start van de Santa Run is om 13.30 uur bij het Cultuurhuys De Kroon op het Gouwe Plein. Honderden Kerstmannen en kerstvrouwen leggen een eenvoudig parcours van ruim 3 kilometer af. Sommigen hardlopend, anderen wandelend, een aantal met de hond, of met een kinderwagen, of in een rolstoel. Iedereen draagt hetzelfde rode kerstpak welke zij krijgen na inschrijving.

Dit is een initiatief van Rotary Club Waddinxveen om geld in te zamelen voor meerdere (lokale) goede doelen. De goede doelen zijn vooral organisaties die mensen in staat willen zetten om (weer) ‘mee te doen’ in onze maatschappij. De goede doelen in 2017 zijn: Care for Family, Stichting Palet Welzijn Waddinxveen en gehandicaptensport in Waddinxveen. Zie voor meer informatie over de door ons ondersteunde goede doelen http://www.rotarysantarunwaddinxveen.nl/informatie/goede-doelen/.

De Santarun was de afgelopen jaren een groot succes. Maak dit Waddinxveense evenement ook dit jaar weer tot een groot succes en doe mee!

Meedoen kan voor € 9 per persoon en € 7 voor kinderen tot 1.40 meter. Deelnemers krijgen een kerstmanpak. Na een gezamenlijke warming-up die om 13.00 uur begint, is de start om 13.30 uur. Voor alle deelnemers is er een medaille, die aan het einde van de loop zal worden uitgereikt.

Na afloop kun je op het Coenecoop college tot 17.00 uur bijpraten onder het genot van een hapje en drankje en genieten van diverse (muzikale) optredens. Ook is er een kerstmarkt.

In het winkelcentrum zijn rond de Santarun festiviteiten georganiseerd. Die beginnen om 13.00 uur.

Geef je snel op en breng zoveel mogelijk deelnemers mee! Opgeven kan via: www.rotarysantarunwaddinxveen.nl. Daar vind je ook de verkooppunten voor de pakken.

 

1-06-2017      Datum Santarun 2017: 16 december

Wij zijn begonnen met de voorbereiding van de Santarun 2017.
De nieuwe datum is 16 december. Reserveer deze datum dus snel in de agenda.

16-02-2017   Rotary Santa Run 2016 steunt lokale doelen

De Santa Run 2016 was sportief en financieel gezien een groot succes. Ongeveer 450 deelnemers, allen gekleed in een rood kerstpak, legden het ongeveer 3 kilometer lange parcours af voor 3 goede doelen. De deelnemers waren zeer enthousiast en sommigen wilden zich al inschrijven voor de Santa Run 2017. Erik van Kregten, voorzitter van de Rotaryclub Waddinxveen, heeft afgelopen donderdagavond mooie cheques aangeboden aan een aantal plaatselijke organisaties.

Zo kreeg de bibliotheek de Groene Venen 2100 euro voor het maken van oefenmateriaal ter bestrijding van laaggeletterdheid:

De complexiteit van onze samenleving eist van iedereen die mee wil doen een goede beheersing van de vaardigheden spreken, lezen en schrijven. Veel burgers, niet alleen uit een ander land van herkomst, maar ook veel autochtone Nederlanders hebben deze boot gemist. Voor ongeveer 1500 inwoners van Waddinxveen is door het missen van deze vaardigheden het meedoen in de samenleving heel erg moeilijk. De Bibliotheek De Groene Venen wil deze groep inwoners graag ondersteunen en heeft daarom een aantal cursussen en projecten ontwikkeld. Zo is er in de Bibliotheek een  cursus waar mensen leren iets op te zoeken op internet, of is er hulp bij het invullen van formulieren. Daarnaast organiseert de Bibliotheek in Waddinxveen Leeskringen ‘Makkelijk lezen’  waar inwoners met elkaar onder begeleiding kunnen oefenen met de Nederlandse taal. Voor dit laatste project is oefenmateriaal nodig, dat speciaal voor deze doelgroep is ontwikkeld. (De initiatieven met betrekking tot de bestrijding van laaggeletterdheid zijn een aanvulling op de inspanningen van de (lokale) overheid.)

Het Coenecoop college kreeg in het kader van Global Expoloration 2400 euro voor een aantal beurzen voor een wereldburgerstage:

Leerlingen van het Coenecoop College kunnen kiezen voor een wereldburgerstage in het kader van Global Exploration. Regel hiervoor is dat de ouders zelf de reis – en verblijfkosten ten bedrage van € 900 financieren (en dat de leerlingen daarnaast € 1800 aan sponsorgeld wordt ingezameld).
Het afgelopen jaar is duidelijk geworden dat een aantal kinderen mee wilden doen aan de Global Exploration maar geen eigen bijdrage konden betalen. Voor deze doelgroep zou een aantal ‘beurzen’ ten bedrage van € 600 per leerling beschikbaar kunnen worden gesteld
.

 

En tenslotte kreeg de Stichting Leergeld 3000 euro ter ondersteuning van hun werk:

De stichting ‘Leergeld’ wil dat alle kinderen op scholen in Waddinxveen kunnen meedoen aan activiteiten die scholen organiseren. Buitenschoolse activiteiten (een schoolreis, een excursie, een computer, een schoolfeest) kunnen scholen alleen betalen als de kosten door ouders worden gedekt. Voor ‘echte’ minima zijn er vaak faciliteiten vanuit de gemeente. Daarnaast is er echter veel stille armoede (die je ook liever privé wil houden). De stichting Leergeld werft gelden en de stichting Leergeld heeft consulenten om gezinnen te ondersteunen bij het gebruik van bestaande regelingen en zorgt ervoor dat alle kinderen kunnen meedoen !

Vertegenwoordigers goede doelen en voorzitter Rotaryclub

Voorzitter Erik van Kregten benadrukte na het overhandigen van de cheques dat dit alles niet  mogelijk zou zijn geweest zonder de enthousiaste inzet van leerlingen van scholen, leden van verenigingen en “last” maar zeker not least” de sponsoring door de winkeliersvereniging en een aantal bedrijven. Hij sprak dan ook de hoop uit dat de Rotaryclub ook in 2017, het lustrum jaar van de Santa Run, weer op een beroep op hen mag doen om samen er een nog mooier evenement van te kunnen maken. Tot 16 december 2017

02-01-2017   (Hard)Lopen in kerstpak voor het Goede Doel

Op zaterdag 17 december 2016 was het weer zo ver: de jaarlijkse Rotary Santa Run. Dit was al de vierde keer dat deze loop door ons georganiseerd werd. Na het startschot, verricht door burgemeester Cremers, vertrokken ongeveer 450, zeer enthousiaste deelnemers, allen gekleed in een kerstmannenpak vanaf het geheel rood gekleurde Gouweplein.

Het evenement was ook dit jaar sportief en financieel gezien een groot succes. De deelnemers waren zeer enthousiast en sommigen wilden zich al inschrijven voor december 2017.

1-06-2016      Datum Santarun 2016: 17 december

Wij zijn begonnen met de voorbereiding van de Santarun 2016.
De nieuwe datum is 17 december. Reserveer deze datum dus snel in de agenda.

28-01-2016   Rotary Santarun steunt lokale doelen

Op donderdagavond 28 januari bood Ton Folge, voorzitter van de Rotary club Waddinxveen, cheques uit aan een aantal plaatselijke organisaties.
uitreiking cheques goede doel-1 2016

Met de hulp van zeer veel sponsoren en natuurlijk ook alle lopers werd tijdens de afgelopen Santarun in december het fantastische bedrag van 7500 Euro opgehaald voor goede doelen.
Voetbalvereniging ASW ontving een cheque voor de organisatie van een familiedag voor autistische voetballers en een cheques werd uitgereikt aan de kinderboerderij Dierendal voor de realisatie van een geitenspeeltoestel
De sportclubs Gouwe Bos – Tennisvereniging De Woerd, Jeu de boule vereniging en de atletiek vereniging Antilope – ontvingen een geldbedrag om een gezamenlijke vrijwilligersdag te kunnen organiseren om alle vrijwilligers die zo noodzakelijk zijn voor elke club te kunnen bedanken voor hun inzet.
Tot slot werd het resterende geld bestemd voor de Stichting Community Service van Rotary. Deze stichting richt zich met name op lokale goede doelen en helpt direct daar waar nodig. Het gaat om tal van kleinere, maar acute lokale situaties waar direct ingrijpen wenselijk is. Een voorbeeld van een klein project is bijvoorbeeld de wensboom. Door dit project kunnen elk jaar een 20-tal Waddinxveners extra in de bloemetjes worden gezet omdat zij een moeilijke periode achter de rug hebben gehad of iets hebben betekend voor anderen.
uitreiking cheques goede doel-2 2016

15-01-2016 bedankadvertentie SantaRun 2015 geplaatst in Hart van Holland

10-01-2016
De Santarun kende dit jaar ongeveer 350 lopers en heeft een netto resultaat opgeleverd van 7500 Euro. Prima dus.Daarom nogmaals veel dank aan alle hoofdsponsors, sponsoren, vrienden en helpers.

kerstman

23-12-2015        Record aantal deelnemers Santarun

15-12-2015
Befair loopt met de teams E1 E2 en E3 mee met de Santarun. Deze lopers zijn gesponsord door Boonstoppel. Buiten dat Boonstoppel de Santarun al sponsort zijn deze 3 elftallen ook nog door Boonstoppel van startbewijzen en pakken voorzien. Een mooie samen werking tussen een echt Waddinxveens bedrijf en een sportvereniging.
boonstoppel

Befair

12-12-2015
Den Edel gaat de warming up verzorgen ondersteund door Toos Da Danza en natuurlijk alle lopers!
Den Edel
12-12-2015
Dans en Turnvereniging Toos verzorgt ook diverse optredens tijdens de Santarun 2015
toos-waddinxveen

12-12-2015
Da Danza verzorgt diverse optredens rondom de Santarun en ook in het Coenecoop College
dadanza

9-12-2015    Shoebyshop Waddinxveen zal in het Coenecoop college een modeshow verzorgen
Shoeby
1-9-2015      2 Euro voor de club: Verenigingen, scholen en groepen die meer dan 5 lopers aanmelden krijgen per aangemelde loper 2 Euro op hun rekening geboekt.
Zie: http://rotarysantarunwaddinxveen.nl/scholen-verenigingen/

15-8-2015    De 9 koppige band Maispees heeft zijn medewerking aan de Santarun toegezegd

band

1-8-2015      Winkelcentrum Gouweplein hoofdsponsor Santarun.

15-7-2015    Het Coenecoop College gaat zich ook dit jaar actief inzetten voor de Santarun !

6-5-2015      De nieuwe datum voor de Santarun in 2015 is bekend. Hou 19 December vast Vrij in uw agenda