Nieuws Santarun Waddinxveen

1-06-2017      Datum Santarun 2017: 16 december

Wij zijn begonnen met de voorbereiding van de Santarun 2017.
De nieuwe datum is 16 december. Reserveer deze datum dus snel in de agenda.

16-02-2017   Rotary Santa Run 2016 steunt lokale doelen

De Santa Run 2016 was sportief en financieel gezien een groot succes. Ongeveer 450 deelnemers, allen gekleed in een rood kerstpak, legden het ongeveer 3 kilometer lange parcours af voor 3 goede doelen. De deelnemers waren zeer enthousiast en sommigen wilden zich al inschrijven voor de Santa Run 2017. Erik van Kregten, voorzitter van de Rotaryclub Waddinxveen, heeft afgelopen donderdagavond mooie cheques aangeboden aan een aantal plaatselijke organisaties.

Zo kreeg de bibliotheek de Groene Venen 2100 euro voor het maken van oefenmateriaal ter bestrijding van laaggeletterdheid:

De complexiteit van onze samenleving eist van iedereen die mee wil doen een goede beheersing van de vaardigheden spreken, lezen en schrijven. Veel burgers, niet alleen uit een ander land van herkomst, maar ook veel autochtone Nederlanders hebben deze boot gemist. Voor ongeveer 1500 inwoners van Waddinxveen is door het missen van deze vaardigheden het meedoen in de samenleving heel erg moeilijk. De Bibliotheek De Groene Venen wil deze groep inwoners graag ondersteunen en heeft daarom een aantal cursussen en projecten ontwikkeld. Zo is er in de Bibliotheek een  cursus waar mensen leren iets op te zoeken op internet, of is er hulp bij het invullen van formulieren. Daarnaast organiseert de Bibliotheek in Waddinxveen Leeskringen ‘Makkelijk lezen’  waar inwoners met elkaar onder begeleiding kunnen oefenen met de Nederlandse taal. Voor dit laatste project is oefenmateriaal nodig, dat speciaal voor deze doelgroep is ontwikkeld. (De initiatieven met betrekking tot de bestrijding van laaggeletterdheid zijn een aanvulling op de inspanningen van de (lokale) overheid.)

Het Coenecoop college kreeg in het kader van Global Expoloration 2400 euro voor een aantal beurzen voor een wereldburgerstage:

Leerlingen van het Coenecoop College kunnen kiezen voor een wereldburgerstage in het kader van Global Exploration. Regel hiervoor is dat de ouders zelf de reis – en verblijfkosten ten bedrage van € 900 financieren (en dat de leerlingen daarnaast € 1800 aan sponsorgeld wordt ingezameld).
Het afgelopen jaar is duidelijk geworden dat een aantal kinderen mee wilden doen aan de Global Exploration maar geen eigen bijdrage konden betalen. Voor deze doelgroep zou een aantal ‘beurzen’ ten bedrage van € 600 per leerling beschikbaar kunnen worden gesteld
.

 

En tenslotte kreeg de Stichting Leergeld 3000 euro ter ondersteuning van hun werk:

De stichting ‘Leergeld’ wil dat alle kinderen op scholen in Waddinxveen kunnen meedoen aan activiteiten die scholen organiseren. Buitenschoolse activiteiten (een schoolreis, een excursie, een computer, een schoolfeest) kunnen scholen alleen betalen als de kosten door ouders worden gedekt. Voor ‘echte’ minima zijn er vaak faciliteiten vanuit de gemeente. Daarnaast is er echter veel stille armoede (die je ook liever privé wil houden). De stichting Leergeld werft gelden en de stichting Leergeld heeft consulenten om gezinnen te ondersteunen bij het gebruik van bestaande regelingen en zorgt ervoor dat alle kinderen kunnen meedoen !

Vertegenwoordigers goede doelen en voorzitter Rotaryclub

Voorzitter Erik van Kregten benadrukte na het overhandigen van de cheques dat dit alles niet  mogelijk zou zijn geweest zonder de enthousiaste inzet van leerlingen van scholen, leden van verenigingen en “last” maar zeker not least” de sponsoring door de winkeliersvereniging en een aantal bedrijven. Hij sprak dan ook de hoop uit dat de Rotaryclub ook in 2017, het lustrum jaar van de Santa Run, weer op een beroep op hen mag doen om samen er een nog mooier evenement van te kunnen maken. Tot 16 december 2017

02-01-2017   (Hard)Lopen in kerstpak voor het Goede Doel

Op zaterdag 17 december 2016 was het weer zo ver: de jaarlijkse Rotary Santa Run. Dit was al de vierde keer dat deze loop door ons georganiseerd werd. Na het startschot, verricht door burgemeester Cremers, vertrokken ongeveer 450, zeer enthousiaste deelnemers, allen gekleed in een kerstmannenpak vanaf het geheel rood gekleurde Gouweplein.

Het evenement was ook dit jaar sportief en financieel gezien een groot succes. De deelnemers waren zeer enthousiast en sommigen wilden zich al inschrijven voor december 2017.

1-06-2016      Datum Santarun 2016: 17 december

Wij zijn begonnen met de voorbereiding van de Santarun 2016.
De nieuwe datum is 17 december. Reserveer deze datum dus snel in de agenda.

28-01-2016   Rotary Santarun steunt lokale doelen

Op donderdagavond 28 januari bood Ton Folge, voorzitter van de Rotary club Waddinxveen, cheques uit aan een aantal plaatselijke organisaties.
uitreiking cheques goede doel-1 2016

Met de hulp van zeer veel sponsoren en natuurlijk ook alle lopers werd tijdens de afgelopen Santarun in december het fantastische bedrag van 7500 Euro opgehaald voor goede doelen.
Voetbalvereniging ASW ontving een cheque voor de organisatie van een familiedag voor autistische voetballers en een cheques werd uitgereikt aan de kinderboerderij Dierendal voor de realisatie van een geitenspeeltoestel
De sportclubs Gouwe Bos – Tennisvereniging De Woerd, Jeu de boule vereniging en de atletiek vereniging Antilope – ontvingen een geldbedrag om een gezamenlijke vrijwilligersdag te kunnen organiseren om alle vrijwilligers die zo noodzakelijk zijn voor elke club te kunnen bedanken voor hun inzet.
Tot slot werd het resterende geld bestemd voor de Stichting Community Service van Rotary. Deze stichting richt zich met name op lokale goede doelen en helpt direct daar waar nodig. Het gaat om tal van kleinere, maar acute lokale situaties waar direct ingrijpen wenselijk is. Een voorbeeld van een klein project is bijvoorbeeld de wensboom. Door dit project kunnen elk jaar een 20-tal Waddinxveners extra in de bloemetjes worden gezet omdat zij een moeilijke periode achter de rug hebben gehad of iets hebben betekend voor anderen.
uitreiking cheques goede doel-2 2016

15-01-2016 bedankadvertentie SantaRun 2015 geplaatst in Hart van Holland

10-01-2016
De Santarun kende dit jaar ongeveer 350 lopers en heeft een netto resultaat opgeleverd van 7500 Euro. Prima dus.Daarom nogmaals veel dank aan alle hoofdsponsors, sponsoren, vrienden en helpers.

kerstman

23-12-2015        Record aantal deelnemers Santarun

15-12-2015
Befair loopt met de teams E1 E2 en E3 mee met de Santarun. Deze lopers zijn gesponsord door Boonstoppel. Buiten dat Boonstoppel de Santarun al sponsort zijn deze 3 elftallen ook nog door Boonstoppel van startbewijzen en pakken voorzien. Een mooie samen werking tussen een echt Waddinxveens bedrijf en een sportvereniging.
boonstoppel

Befair

12-12-2015
Den Edel gaat de warming up verzorgen ondersteund door Toos Da Danza en natuurlijk alle lopers!
Den Edel
12-12-2015
Dans en Turnvereniging Toos verzorgt ook diverse optredens tijdens de Santarun 2015
toos-waddinxveen

12-12-2015
Da Danza verzorgt diverse optredens rondom de Santarun en ook in het Coenecoop College
dadanza

9-12-2015    Shoebyshop Waddinxveen zal in het Coenecoop college een modeshow verzorgen
Shoeby
1-9-2015      2 Euro voor de club: Verenigingen, scholen en groepen die meer dan 5 lopers aanmelden krijgen per aangemelde loper 2 Euro op hun rekening geboekt.
Zie: http://rotarysantarunwaddinxveen.nl/scholen-verenigingen/

15-8-2015    De 9 koppige band Maispees heeft zijn medewerking aan de Santarun toegezegd

band

1-8-2015      Winkelcentrum Gouweplein hoofdsponsor Santarun.

15-7-2015    Het Coenecoop College gaat zich ook dit jaar actief inzetten voor de Santarun !

6-5-2015      De nieuwe datum voor de Santarun in 2015 is bekend. Hou 19 December vast Vrij in uw agenda